Qui sóc?

Em dic Neus Duran Serrano.

Sóc diplomada en fisioteràpia per l’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia Blanquerna des de l’any 1996.

El primer contacte que vaig tenir amb la meva professió va ser als 18 anys (1993) quan vaig fer el meu primer curs de quiromassatge. Em va encantar! Vaig sentir que havia trobat una activitat que m’agradava i que se’m donava bé, i va ser el motiu pel qual em vaig decidir a estudiar la carrera.

La teràpia manual ha estat l’eix de la meva formació després de diplomar-me en fisioteràpia: reflexologia podal (1997); un altre curs de massatge terapèutic (2003); drenatge limfàtic manual, bàsic i patologies (2003 i 2004).

Entre el 2007 i el 2008 em vaig formar en el massatge ayurvèdic anomenat abhyanga-ioga, i en diversos temes relacionats amb la medicina ayurvèdica.
Va ser el taller anomenat “Lectura corporal”, que formava part de la formació d’abhyanga-ioga, el què va influir més en el rumb de la meva recerca personal-professional posterior: observar com el cos ens parla de les nostres emocions, com aquestes el modelen, em va portar a investigar com treballar les emocions a través del cos, el meu terreny.

A través del llibre “El cuerpo tiene sus razones”, de Thérèse Bertherat, vaig conèixer el Mètode Mézières, i vaig trobar el post-grau sobre aquest mètode que s’impartia a la UIC (Universitat Internacional de Catalunya), que vaig estudiar el curs 2010-2011.

Tanmateix, malgrat que la metodologia que vaig aprendre al post-grau, i en diversos cursos d’especialització posteriors, ha estat la base de tots els meus tractaments de fisioteràpia des d’aleshores, la meva aspiració de treballar les emocions a través del cos no quedava satisfeta.

Llavors, a Cintrapsicologia, el centre a les instal·lacions del qual hi tinc la meva consulta a Barcelona des de l’any 2008, van fer, juntament amb el centre Holos Salut Íntegra de Tarragona, la formació en Psiconeurologia Aplicada (PNA) (2019), que treballa, des del cos, sobre l’estrès associat tant a manifestacions físiques de les emocions (somatitzacions) com a bloquejos emocionals o cognitius. En general, està indicada en aquelles situacions en què, al fons de la simptomatologia, hi ha alguna emoció mal gestionada o no reconeguda.

Així, gràcies a la PNA, tinc la possibilitat de fer el treball holístic cos-emocions que feia temps que estava buscant 😀 . Si creus que aquest és el treball que necessites, no dubtis en contactar amb mi 😉 (on estic?).